Gietvloer onderhoud

Gietvloer onderhoud is niet moeilijk, wel nodig. Door uw gietvoer bij te houden, heeft u er lang plezier van. Gelukkig kost dat minder moeite, dan u misschien denkt. Oók omdat onze vloeren van zichzelf al krasvast, waterdicht en uv-bestendig zijn.

Gietvloer woonkamer - Manon Tilstra

Onderhoudsarm karakter

Waarom een gietvloer zo populair is? Natuurlijk vanwege de strakke uitstraling. Het is een prachtige vloerkeuze, die inmiddels in veel moderne woningen wordt ingezet. Maar ook het onderhoudsarme karakter trekt veel woningeigenaren over de streep. Een gietvloer onderhouden vergt minimale inspanning.

Een gietvloer wordt in één stuk gegoten. Daardoor vindt u nergens voegen. Het is volledig naadloos. Dat heeft een groot voordeel: stof, vuil of schimmel krijgen geen kans. Daarnaast is de vloer waterdicht, waardoor ook vloeistoffen er niet intrekken.

Morst u een druppel wijn? Of glipt er een flesje olie uit uw handen? Dat dringt niet zomaar in de vloer. Het wordt eerder een vettig filmlaagje. Daar kan natuurlijk wel vuil of stof aan blijven hangen. Het is dus niet zo, dat u uw gietvloer geen onderhoud hoeft te geven. Een gietvloer maakt onderhoud wel makkelijker.

De kracht van lavasteen

Elke gietvloer van Behaaglijk Wonen is krasvast, waterdicht en uv-bestendig. Het materiaal dat we gebruiken, is lavasteen. Dat is extra sterk gesteente, die uw vloer ook die eigenschap geeft. Het levert een ‘harde’ vloer op, die tegen krassen, schuiven of schuren kan.

Natuurlijk raden we het niet aan, om dit naar hartenlust uit te proberen op uw pasgelegde gietvloer. Het blijft verstandig, om uw vloer met zorg te behandelen. Dat doet u met onderhoud van uw gietvloer.

Periodiek gietvloer onderhoud

Hoe vaak moet u gietvloer onderhoud uitvoeren? Wij adviseren om de vloer met regelmaat te reinigen. Haal minimaal één keer per week losliggend stof, kruimels en ander vuil weg. Dat vormt doorgaans 75% van de vervuiling. U kunt dat eenvoudig doen door te stofzuigen of -wissen met een swiffer, microvezeldoek of zachte borstel.

De overige 25% bestaat uit meer ‘vettige’ vlekken, die een stofzuiger of -wisser niet kan verwijderen. Gebruik daarvoor een mop of dweil. Dweilen doet u op dezelfde manier, met warm water en een kleine hoeveelheid allesreiniger. Ons advies is om Grundreiniger R Clean strip van Dr. Schutz toe te passen. Gebruik nooit chloor of andere chemische reinigingsmiddelen.

Als u een gezin met kinderen/huisdieren hebt, is het verstandig om het onderhoud van uw gietvloer vaker uit te voeren. Doe dat naar eigen inzicht. Wel belangrijk om te weten: bij slecht gietvloer onderhoud is er geen reden tot reclamatie.

Onze showroom bezoeken?

Onze showroom geeft u een indruk van onze krasvrije gietvloeren. U maakt kennis met alle soorten en kleuren. Zo ontdekt u wat bij uw woning past. Wij zijn te vinden op Venturistraat 2P, 6718 XW in Ede. Komt u ook uw eigen gietvloer samenstellen?

Specifieke gietvloer onderhoudstips

U kunt helaas niet voorkomen, dat er wel eens iets valt, schuift of schuurt. Een vloer wordt nou eenmaal intensief gebruikt. Dat geeft ook niet, want u kunt vlekken eenvoudig verwijderen. Het beste is om dat direct te doen. Laat extracten niet uitdrogen. We geven u nog een aantal gietvloer onderhoudstips in specifieke situaties.

Verwijder zwarte schoenstrepen

Sommige schoenen veroorzaken zwarte strepen op de vloer. Merkt u dit op, verwijder deze dan zo snel mogelijk. Met een natte doek bijvoorbeeld. Voorkom dat ze de kans krijgen om in te drogen. Is de rubberen streep hardnekkig? Dan kunt u het beste een dweil en scheutje allesreiniger gebruiken. Ga niet aan de slag met schuurmiddel of -sponsjes.

Voorzie meubels van vilten

Onze gietvloer is krasvast. Maar een vloer op de proef stellen, is nooit een goed idee. Daarom raden wij altijd aan om de poten van uw meubels te voorzien van goede, schone vilten. Schuif ze ook niet te veel, maar til meubelstukken op.

Gebruik ondertapijten

In een aantal producten, zoals vloer- of wandtapijten, zit tannine verwerkt. Dat bevat weekmakers, die vlekken kunnen veroorzaken op uw vloer. Voorkom direct contact met het materiaal, door gebruik te maken van een ondertapijt. Weekmakers zitten ook in rubber, zoals de wielen van kinderwagens.

Vermijd contact met chemische middelen

Sommige middelen doen uw gietvloer eerder kwaad, dan goed. Vermijd direct contact met:

 • Waterstofperocide en ammoniak uit haarverfproducten
 • Kleurstoffen
 • Metaal
 • Roest
 • Inkt
 • Verf
 • Lijm
 • Chemische zuren (chloor, olie, geurstofjes, etc)
 • Vocht in combinatie met afvalstoffen van planten en/of riet
 • Producten die een chemische reactie aangaan met het product

Plaats deurmatten bij in- en uitgang

Gietvloer onderhoud wordt een stuk makkelijker, als u vuil buiten houdt. Doe dat bijvoorbeeld door deurmatten bij in- en uitgangen van uw woning te plaatsen. Maar als de mat een rubberen onderkant heeft, vergeet dan geen speciaal onderkleed neer te leggen.

Meer informatie aanvragen

Voorkomen is beter dan genezen. Cliché, maar waar. Wilt u meer informatie over het onderhoud van gietvloeren? Leg uw vragen gerust bij ons neer. Bij het leggen van uw nieuwe vloer, geven wij u natuurlijk ook handige tips.

Veelgestelde vragen

 • Hoe moeilijk is gietvloer onderhoud?

  De vloer van Behaaglijk Wonen is naadloos. Daarom is hij eenvoudig te stofzuigen of wissen met een swiffer en/of microvezeldoek. Dweilen doet u op dezelfde manier met warm water en een kleine hoeveelheid allesreiniger.

 • Hoe vaak moet ik mijn gietvloer reinigen?

  Wij adviseren om de vloer met regelmaat te reinigen. Haal minimaal één keer per week losliggend stof, kruimels en ander vuil weg.

 • Wat als ik (rode) wijn op de gietvloer knoei?

  U kunt helaas niet voorkomen, dat er wel eens iets valt, schuift of schuurt. Een vloer wordt nou eenmaal intensief gebruikt. Dat geeft ook niet, want u kunt vlekken eenvoudig verwijderen. Het beste is, om dat direct te doen. Laat extracten niet uitdrogen.

binnenkijken bij onze klanten

Gietvloer woonkamer

Project Putten

Bekijk project
Gietvloer woonkamer - Manon Tilstra

Project Manon Tilstra

Bekijk project
Gietvloer keuken

Project Casa Di Rosa

Bekijk project

Over ons

Behaaglijk betekent zoiets als ‘aangenaam’, ‘op zijn gemak’ en ‘thuis’. Behaaglijk wonen stemt u tevreden. Het geeft u een prettig gevoel. Het maakt u trots. Het is ons doel om u aangenaam te laten wonen. Dat doen we op een manier, die Nederland nog niet kende.

 • Krasvrij

  Viltjes onder uw stoelen? Dat is voorgoed verleden tijd! Onze Italiaanse vloeren zijn krasvrij. Wij zijn de enige in Nederland die deze vloeren aanbiedt.

 • Exclusief

  Met een Italiaanse gietvloer kunt u alle kanten op. Met een betonlook of helderwit. U kunt het zelf samenstellen. Echt een exclusief product!

 • Vakmanschap

  Ambacht is het hart van ons bedrijf. In elke vloer zit handwerk, expertise en passie. Dat is waar wij voor staan. Het resultaat? Een woning naar uw dromen.