Gietvloer Japandi

Bent u verliefd op Japanse invloeden én kunt u de warme uitstraling van een Scandinavisch interieur waarderen? Maak kennis met de Japandi vloer! De perfecte match tussen deze twee stijlen.

Castle floor Toli

Alles over de Japandi stijl

De ‘Japandi’ stijl is een verbastering van ‘Japans’ en ‘Scandinavisch’. Het interieur brengt het beste van deze stijlen bij elkaar. De Japanse rustgevende eenvoud en de Scandinavische warme gezelligheid.

De Japanse woonstijl is sereen, neutraal en minimalistisch. De oorsprong ligt bij het ‘Wabi-Sabi’ concept. Deze filosofie draait om het omarmen van imperfecties. Alle elementen in een Japans interieur zijn natuurlijk, eenvoudig en strak.

De Scandinavische woonstijl is warm, natuurlijk en gezellig. Het is terug te leiden naar ‘het concept ‘hygge’. De Deense variant van het Nederlandse begrip ‘gezellig’ of ‘knus’. De Scandinaviërs realiseren dat door ruimtelijke ontwerpen, met strakke lijnen, in lichte kleuren. 

Keuze voor een Japandi vloer

Deze twee stijlen smelten samen in het Japandi interieur. Onze Noorder- en Oosterburen hebben veel overeenkomsten. Beide stijlen zijn gericht op licht, rust en natuur. Dat vertaalt zich in organische vormen, natuurlijke materialen en aardse kleuren. U kunt daarbij denken aan rustiek hout, gecombineerd met zachtgrijs natuursteen en beige teddystoffen. Het is belangrijk dat de meubels die u plaatst, een functie hebben en een harmonieus geheel vormen.

Hoe creëert u een Japandi interieur? De vloer is een bepalende factor. Het zet de toon. Niet alleen wat betreft de sfeer. Ook praktisch gezien heeft de keuze voor een vloer veel invloed. U kunt de kleur niet zomaar veranderen, zoals u wel gemakkelijk een muur opnieuw verft. Een Japandi gietvloer is bedoeld om jaren mee te gaan. Wij begrijpen dat u daarom een doordachte keuze wilt maken. We nemen u graag mee in de mogelijkheden voor een Japandi vloer.

Onze showroom bezoeken?

Onze showroom geeft u een indruk van onze krasvrije gietvloeren. U maakt kennis met alle soorten en kleuren. Zo ontdekt u wat bij uw woning past. Wij zijn te vinden op Venturistraat 2P, 6718 XW in Ede. Komt u ook uw eigen gietvloer samenstellen?

Krasvaste Japandi vloer

Een gietvloer past perfect bij de Japandi stijl. We leggen het naadloos, in één geheel. Dat vormt een strakke basis en geeft een kalme indruk. Precies waar de Japandi stijl voor staat. Wilt u graag een Japandi vloer? Onze gietvloeren zijn krasvast, uv-bestendig en waterdicht. Gemaakt van lavasteen: een krachtig materiaal, afkomstig uit vulkanische gebieden. We kunnen uw Japandi vloer in elke ruimte, in elke kleur leggen. Zélfs met vloerverwarming.

Ton-sur-ton kleurstelling

Het Japandi interieur leent zich uitstekend voor de ton-sur-ton kleurstelling. Dat wil zeggen: één kleur in meerdere tinten inzetten. Doet u dat, dan ontstaat er vanzelf rust in uw woning. Kies bijvoorbeeld een beige of bruine kleur als basis. Ga voor zoveel mogelijk lichte tinten, om dichtbij de Japandi stijl te blijven. Wordt dat u te saai? Dan kunt u een (pastel) accentkleur toevoegen, om het net wat meer een Scandinavisch tintje te geven.

Wilt u graag deze kleurstelling verwerken in uw interieur, dan kunt u bijvoorbeeld gaan voor een Japandi vloer in beige, wit of zandkleur. Het zorgt direct voor een warme sfeer in huis én is goed te matchen met andere kleuren en materialen, zoals hout. U kunt een Japandi vloer ook combineren met dezelfde muurafwerking. Dat maakt uw ruimte echt één geheel.

Heeft u interesse in een Japandi vloer? Wij laten graag ons vakmanschap zien. Daarvoor nodigen we u uit in onze showroom. Tot snel!

Veelgestelde vragen

binnenkijken bij onze klanten

Gietvloer woonkamer

Project Putten

Bekijk project
Gietvloer woonkamer - Manon Tilstra

Project Manon Tilstra

Bekijk project
Gietvloer keuken

Project Casa Di Rosa

Bekijk project

Over ons

Behaaglijk betekent zoiets als ‘aangenaam’, ‘op zijn gemak’ en ‘thuis’. Behaaglijk wonen stemt u tevreden. Het geeft u een prettig gevoel. Het maakt u trots. Het is ons doel om u aangenaam te laten wonen. Dat doen we op een manier, die Nederland nog niet kende.

  • Krasvrij

    Viltjes onder uw stoelen? Dat is voorgoed verleden tijd! Onze Italiaanse vloeren zijn krasvrij. Wij zijn de enige in Nederland die deze vloeren aanbiedt.

  • Exclusief

    Met een Italiaanse gietvloer kunt u alle kanten op. Met een betonlook of helderwit. U kunt het zelf samenstellen. Echt een exclusief product!

  • Vakmanschap

    Ambacht is het hart van ons bedrijf. In elke vloer zit handwerk, expertise en passie. Dat is waar wij voor staan. Het resultaat? Een woning naar uw dromen.