Home Adviescentrum Welke kleuren gietvloeren zijn er? Dit zijn 5 populaire tinten!
Gescheven op: 25 mei 2024

Welke kleuren gietvloeren zijn er? Dit zijn 5 populaire tinten!

Als u aan de slag gaat met uw interieur, begint u vaak bij de vloer. Het is de basis van elke ruimte. De keuze voor een vloer bepaalt veel. De keuze van een vloerkléúr nog meer. Wij zetten de populairste gietvloer kleuren op een rijtje. Maar spoiler alert: bij ons is elke kleur mogelijk.

Leestijd: 6 minuten
Laatste update: 2 juli 2024
Gietvloer woonkamer - Interior by Nikka
Gescheven door:
Lisanne Holtman - Behaaglijk Wonen
Lisanne Holtman
Interieurontwerper Studio Liho en kleuradviseur

Zandkleur

Met stipt op nummer één: de gietvloer in zandkleur. In Nederland zag je veel grijze gietvloeren, maar dat tij is gekeerd. Nu is alles beige of greige: zandkleurig. Het past perfect bij de trendy Japandi stijl. Ook in onze showroom zie je veel zandtinten voorbijkomen. Ze zijn aards, natuurlijk en sereen. Enerzijds tijdloos en neutraal, anderzijds warm en sfeervol. De perfecte basis voor uw interieur.

Voorbeelden: Fungi is favoriet van iedereen. Past overal bij. Wilt u iets lichter gaan? Kies dan bijvoorbeeld voor Ilona. Ook een bestseller.

Gietvloer badkamer - Interior by Nikka
Gietvloer woonkamer - Manon Tilstra
Gietvloer keuken - Manon Tilstra
1/5 foto’s

Grijs

Hoewel we steeds minder grijze gietvloeren zien, is de kleur niet volledig verdwenen. Grijs associëren we vaak met een modern, minimalistisch en strak interieur. Ook deze kleur is neutraal, veelzijdig en rustgevend. Het helpt om een ruimte groter en lichter te laten lijken. Mits de verlichting goed geplaatst is.

Voorbeelden: Claudio, Lago di Garda en Genua zijn koele grijstinten.

Gietvloer trap
Minimal gietvloer Ilona
1/6 foto’s

Taupe

Taupe bevindt zich in het spectrum tussen grijs en bruin. Ook wel omschreven als een ‘warme grijstint’ of ‘koele bruintint’. Taupetinten variëren in intensiteit en schakering. Maar de basis is rustig en neutraal. Hoe u het combineert, zet de toon. Dat maakt het een flexibele, populaire kleur voor interieurontwerpen.

Voorbeelden: Lazise is een van onze topkleuren. Een taupe kleur, met grijze ondertoon. Andere taupetinten zijn bijvoorbeeld Rimini en Rome.

Gietvloer woonkamer
Gietvloer keuken
1/5 foto’s

Bruin

Bruin is net zo aards als zandkleur. Maar het gaat nog een stapje verder. De kleur straalt van zichzelf al warmte en gezelligheid uit. Daar hoeft u niets voor te doen. Een bruine gietvloer maakt elke ruimte uitnodigend en comfortabel. Bruin gaat perfect samen met hout, steen en andere natuurlijke materialen. Het geeft uw interieur een harmonieuze en rustgevende uitstraling.

Voorbeelden: Monza, Lucia en Padua zijn bruine kleuren met een eigen karakter.

Gietvloer keuken
Wandafwerking Garage Heije in Ede
1/5 foto’s

Zwart

Zwart is voor de durfals. Degenen die niet bang zijn om kleur te bekennen. Alhoewel: technisch gezien is zwart geen kleur, maar een nuance. Maar goed, dat laten we voor wat het is. Met een zwarte gietvloer maakt u een statement. Het is krachtig, maar elegant. Exclusief, maar opvallend. Ja, ook met zwart kunt u een knusse sfeer creëren. Het geeft juist een gevoel van diepte en geborgenheid.

Voorbeelden: Full black is Natalia, iets minder intens is Leonardo, Francesco of Alesio. Deze laatste neigt meer naar antraciet.

1/4 foto’s

Bekijk onze kleurstalen

Het is belangrijk dat u een gevoel bij de kleur krijgt. Daarom nodigen we u graag uit in onze showroom. Daar kunt u elke kleur op uw gemak bekijken. Goed om te weten: u bent niet gebonden aan ons kleurenpalet. Wij kunnen elke kleur mengen.

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen. Onze interieurontwerper geeft u graag gratis kleuradvies. Daarnaast krijgt u een staaltje mee. Zo kunt u kijken hoe de kleur thuis uitpakt. Slaap er een nachtje, of twee, over en laat ons weten wat het wordt!

binnenkijken bij onze klanten

Gietvloer - Studio Ventidue

Project Studio Ventidue

Bekijk project
Gietvloer keuken - Interior by Nikka

Project Interior by Nikka

Bekijk project
Gietvloer woonkamer

Project middenwoning Ede

Bekijk project