Home Adviescentrum Wat zijn de voor- en nadelen van onze gietvloer?
Gescheven op: 16 april 2024

Wat zijn de voor- en nadelen van onze gietvloer?

Oriënteert u zich op een nieuwe vloer? Dat is een belangrijk proces. De keuze voor een vloer bepaalt de sfeer in huis. Een gietvloer is een van de opties. Kies dan wel voor een krasvaste variant, is ons advies. Dit zijn de voor- en nadelen van onze gietvloer.

Leestijd: 5 minuten
Laatste update: 24 juni 2024
Gietvloer keuken
Gescheven door:
Arnout van Veldhuizen
Adviseur en marketeer

Voordelen van onze gietvloer

Staat een gietvloer bovenaan uw wensenlijst? Dat is veelal te danken aan het strakke, tijdloze en duurzame karakter. Dat wij enthousiast zijn over gietvloeren, mag wel duidelijk zijn. Maar waarom precies? Dit zijn de voordelen van een krasvaste gietvloer.

 • Onze gietvloer is naadloos. Weg met voegen. Naden. Kitranden. De afwerking van een gietvloer is naadloos. Het zorgt voor een strakke look, zeker als u het door laat lopen op de wand.
 • Onze gietvloer is toegankelijk. Bent u slecht ter been? Een naadloze vloer reduceert struikelgevaar en is toegankelijk voor rolstoelen of andere hulpmiddelen.
 • Onze gietvloer is onderhoudsvriendelijk. Juist doordat het geen naden heeft, blijft er weinig vuil achter. U houdt de vloer makkelijk schoon, ook dankzij de antibacteriële coating.
 • Onze gietvloer is prettig voor huisdieren. Verhaart uw viervoeter? De haren ziet u amper liggen. Gebeurt er een ongelukje? Dat trekt niet direct de vloer in. Een gietvloer is prettig, als u huisdieren heeft.
 • Onze gietvloer is waterdicht. U kunt het inzetten in een vochtige ruimte, zoals de badkamer of keuken. Ja, zelfs buiten. Geef uw volledige woning een update.
 • Onze gietvloer is krasvast. U kunt met een gerust hart stoelen aanschuiven, kinderen laten spelen of feestjes organiseren. De vloer geeft geen kik.
 • Onze gietvloer is duurzaam. Dankzij de krasvaste eigenschappen, heeft de gietvloer een lange levensduur. Dat maakt het een duurzame keuze.
 • Onze gietvloer is veelzijdig. Geschikt voor elke ruimte. Van vloer tot wand. Van kantoor tot woning. Van garage tot badkamer.
 • Onze gietvloer is tijdloos. Het is de perfecte basis, van waaruit u uw interieur vorm kunt geven. Verandert uw smaak? De gietvloer past zich moeiteloos aan op een nieuw stijl.
 • Onze gietvloer is verkrijgbaar in elke kleur. Taupe? Beige? Grijs? Welke kleur u ook kiest, wij kunnen het mengen.

Lavasteen gietvloer Muro
Castle floor Toli
Gietvloer badkamer
Gietvloer trap
Gietvloer keuken
1/5 foto’s

Nadelen van een gietvloer

Is een gietvloer geschikt voor iedereen? Nee, dat verschilt per persoon. Elke smaak is anders. Er zitten voor- en nadelen aan een gietvloer. Neem het mee bij uw overweging. Voor de een is het minder belangrijk, de ander vindt het onoverkomelijk.

 • Onze gietvloer is kostbaar. Er hangt een prijskaartje aan. Maar het is dan ook een aankoop voor het leven. De investering verdient u terug. U heeft er jaren plezier van.
 • Onze gietvloer is niet geschikt voor elke ondervloer. Het moet glad zijn. Is dat niet het geval? Geen nood. Dat lossen we natuurlijk op, door de ondervloer te egaliseren. Maar dat neemt wel tijd in beslag.
 • Onze gietvloer leggen duurt lang. Het kost 5 werkdagen. Van voorwerk tot afwerking. Houd daar rekening mee, bij de planning van werkzaamheden. Zeker bij een trap bijvoorbeeld.

Wilt u meer informatie over de voor- en nadelen van een gietvloer? Bekijk de voordelen van onze krasvaste gietvloer met eigen ogen in onze showroom. Maak vandaag nog een afspraak!

binnenkijken bij onze klanten

Gietvloer - Studio Ventidue

Project Studio Ventidue

Bekijk project
Gietvloer keuken - Interior by Nikka

Project Interior by Nikka

Bekijk project
Gietvloer woonkamer

Project middenwoning Ede

Bekijk project