Home Adviescentrum Gietvloer met uv-bestendige eigenschappen: hoe werkt dat?
Gescheven op: 30 april 2024

Gietvloer met uv-bestendige eigenschappen: hoe werkt dat?

Heerlijk, dat zonnetje in huis. Vooral in het voorjaar. Maar te veel is nooit goed. Niet voor uw huid, ook niet voor uw vloer. Uv-straling kan uw vloer laten verkleuren, verouderen en vervagen. Maar dat hoeft niet. Maak kennis met onze krasvaste, waterdichte én uv-bestendige gietvloer.

Leestijd: 4 minuten
Laatste update: 24 juni 2024
Lavasteen gietvloer Muro
Gescheven door:
Arnout van Veldhuizen
Adviseur en marketeer

Wat is het effect van uv-straling?

Hoe vervelend is het, als uw vloer na verloop van tijd verkleurt of vervaagt. Misschien heeft u dat zelf gehad. Of bij een ander gezien. Eenmaal ingezet, is dat proces onomkeerbaar. De boosdoener? Uv-straling in het zonlicht.

Uv-straling, of ultraviolette straling, is een vorm van elektromagnetische energie. Het is vooral afkomstig van de zon. Uv-straling kan een negatief effect hebben op een vloer. Het breekt de chemische bindingen in het materiaal af. Daardoor vervaagt de vloer en verandert de kleur. Het materiaal slijt sneller dan verwacht. Er ontstaan in sommige gevallen zelfs scheuren.

Hoe werkt een uv-bestendige gietvloer?

U kiest een vloer niet voor even. Het vormt de basis van uw interieur. U wilt er natuurlijk lang mee kunnen doen. Daarom zijn onze gietvloeren uv-bestendig. De hars is bestand tegen de schadelijke effecten van uv-straling.

Wat dat inhoudt? De gietvloer bevat uv-stabilisatoren. Het vormt een barrière, waar uv-straling niet doorheen komt. Wordt de vloer blootgesteld aan veel zonlicht? Dan hoeft u niet bang te zijn voor verkleuring, vervaging of scheurvorming.

Gietvloer keuken
Gietvloer hal
Castle floor Toli
Gietvloer badkamer
Castle floor Toli
1/5 foto’s

Wat is het voordeel van een uv-bestendige gietvloer?

Waarom wij uv-bestendige gietvloeren verkopen? Het draagt bij aan onze visie: duurzaamheid én schoonheid creëren in huis. De uv-bestendige eigenschappen van onze gietvloeren hebben veel voordelen. Het maakt ze allereerst een praktische keuze. Onze gietvloeren zijn niet alleen bestand tegen uv-straling. Ze zijn ook waterdicht en krasvrij. Dat draagt bij de lange levensduur.

Heeft u veel natuurlijk licht in huis? Misschien een woonkamer op het zuiden of een serre omgeven door ramen. U hoeft geen concessies te doen. Uv-bestendige gietvloeren zijn juist geschikt voor dit soort ruimtes. We kunnen ze in uw hele woning leggen. Zo wordt het een eenheid.

Niet alleen qua structuur, ook wat betreft kleur. Doordat onze gietvloer uv-bestendig is, is het kleurvast. Het vervaagt niet. Ook niet na verloop van tijd. Uw gietvloer blijft er als nieuw uitzien, ook jaren later. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kom naar onze showroom! We leren u graag kennen.

binnenkijken bij onze klanten

Gietvloer - Studio Ventidue

Project Studio Ventidue

Bekijk project
Gietvloer keuken - Interior by Nikka

Project Interior by Nikka

Bekijk project
Gietvloer woonkamer

Project middenwoning Ede

Bekijk project